Seks en anticonceptie

Genieten van seks, dat wil jij toch ook? Toch kun je vragen of zorgen hebben. Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over seksualiteit, anticonceptie, veilige seks en/of zwangerschap? Of wil je je laten testen op een soa? Bij ons kun je gratis en anoniem terecht. Stel je vraag online of tijdens een sense-spreekuur dagelijks in Almere of Lelystad. Geen vraag is ons te gek, we helpen je graag!

In onderstaand filmpje zie je hoe een afspraak bij het Sense-spreekuur gaat.

Online advies vervangt geen persoonlijk gesprek

Stel je je vraag in de chat of per mail? Dan gaan we in het antwoord op jouw vraag uit van wat je ons in de mail of chat verteld hebt. Bij klachten of grote kans op een soa adviseren we je om een afspraak te maken op ons spreekuur of bij je huisarts.

Vragen en zorgen over seks? Je bent niet alleen!

Hieronder zie je vragen waar veel andere jongeren mee zitten. Op Sense.info staan er nog veel meer, met antwoorden. Kom je er niet uit en wil je hulp of advies? Stel jouw vraag in de chat of maak een afspraak.

Veelgestelde vragen en problemen

Vaccinatie tegen het HPV-virus

Het Humaan Papillomavirus (HPV-virus) is een virus dat erg besmettelijk is en wordt meestal via seks overgedragen. Het kan verschillende vormen van kanker veroorzaken. In Nederland krijgen jongens en meisjes in het jaar dat ze 10 worden een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het HPV-virus. Ook jongeren tot en met 26 jaar krijgen in 2023 een uitnodiging zich kosteloos te laten vaccineren tegen HPV. Als je ouder bent dan 26 jaar kun je je ook laten vaccineren, maar je moet de vaccinaties dan wel zelf betalen.

Meer informatie over de HPV vaccinatie staat in de Brochure HPV-vaccinatie.pdf en op de website van het Rijksvaccinatieprogramma.

Handige websites

Blijf op de hoogte en volg ons via social media