0800-0188, dat is wat je belt bij seksueel geweld!

Je weet maar nooit wanneer je het Centrum Seksueel Geweld (CSG) nodig hebt, voor jezelf óf voor iemand anders. Daarom roept het CSG Nederlanders om 0800-0188 voor de zekerheid op te slaan in je telefoon. Zodat je direct kunt bellen of doorverwijzen als je hulp nodig hebt.


Spread the word

Iedereen kan te maken krijgen met geweld. Voor slachtoffers is het cruciaal zo snel mogelijk de juiste hulp te krijgen. Staat het nummer al in je telefoon? Dan is de weg naar actie korter. Help mee en ‘spread the word’!


Hoe kan ik meedoen?

Meedoen aan de landelijke campagne is makkelijk en zo gebeurd:

  1. Maak een foto van jezelf waarin je laat zien dat het nummer van het CSG in je mobiel staat.
  2. Begeleid de foto met tekst over de campagne. Kijk voor meer informatie op de campagnepagina van CSG.
  3. Deel deze persoonlijke foto via je eigen social media-kanalen. Hopelijk staan de social media straks vol met deze foto’s en bijbehorende oproep.


Elk jaar 100.000 slachtoffers van seksueel geweld

In 2021 vroegen 270 mensen om hulp of advies bij het CSG Flevoland – Gooi en Vechtstreek. Vaak waren het slachtoffers zelf, maar ook ouders, begeleiders, docenten, artsen, vrienden en familieleden belden naar 0800-0188. In Nederland worden elk jaar 100.000 mensen slachtoffer van een vorm van (online) seksueel geweld. Het is daarom erg belangrijk dat de hulplijn bij zoveel mogelijk mensen in hun telefoon staat. En dat mensen weten dat het CSG voor hen klaarstaat als dat nodig is.


Centrum Seksueel Geweld

In het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om specialistische zorg te geven. Meer informatie vind je op www.centrumseksueelgeweld.nl.

Blijf op de hoogte en volg ons via social media